Skip to main content

I ove godine tradicionalno smo obeležili jedan od najvažnijih dana u godini – Međunarodni dan dece obolele od raka. Ovaj dan se od 2002. obeležava na svedskom nivou, a postao je deo Kalendara javnog zdravlja u Republici Srbiji 2013. godine.

Ove godine prvi put smo imali tu čast da ovaj važan datum obeležimo u saradnji sa grupom mladih koji su se izlečili od raka – “Survajsi Srbija Kosači raka”.

Povodom 15. februara, Udruženje Uvek sa decom je organizovalo snimanje videa u saradnji sa grupom mladih “Kosači raka”. Mlade smo zamolili da podele sa nama zašto smatraju da je važno oboleležavati ovaj datum i koju bi poruku voleli da pošalju onima koji se sada suočavaju sa svojom najvećom bitkom. Pored njih, našu akciju podržale su brojne javne ličnosti kao i škole: OŠ ” Petar Petrović Njegoš ” iz Vršca, OŠ “ Pavle Savić ” iz Beograda, OŠ “ Despot Stefan Lazarević ” iz Beograda i Vrtić “ Pegaz” iz Beograda.

Uz to, uz pomoć naše drage Tatjane Jovanović, koja je već 20 godina aktivni član udruženja, na glavnom trgu  u Aranđelovcu je organizavna manifstacija pod sloganom „Nek baloni u nebo lete,nek pobednik bude dete.“ Veliku zahvalnost dugujemo Tatjani, opštini Aranđelovac i Turističkoj Organizaciji Opštine Aranđelovac. Ovaj događaj ne bi bio moguć da nije bilo i naših donatora : JKP Bukulja, Slatko srce, Bel Gusto, Fortuna Centar, koji su za sve prisutne pripremili posluženje i poklone.

Samu manifestaciju Društvo narodne tradicije „Šamot“ upotpunilo je svojim tradicionalnim plesom, a svojim prisustvom učenicimi OŠ „Milan Ilić Čiča“ i OŠ „Svetolik Ranković“.