Baner

Oktobar

Članovi  udruženja sa velikim zanimanjem prate decu koja su uspešno završila lečenje i nastoje da im pomogne. Tako su i ovog oktobra, sa početkom nove školske godine za studente, uz pomoć Udruženja studenata sa hendikepom obezbeđeni: upisi na željene više škole i fakultete, prebacivanje sa samofinansiranja na budžet i podnete molbe za republičke stipendije za šestoro mladih, koji su posle borbe sa teškom bolešću smogli snage da se posvete studiranju.

U kuglani na Banjici 30.oktobra započela je naša akcija u saradnji sa Kuglaškim savezom Srbije za izgradnju Dnevne bolnice pri Dečjem odeljanju IORS-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Narodne kancelarije. Moto ove akcije je “Koliko čunjeva – toliko dečjih osmeha”. Prvom takmičenju prisustvovale su brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života, koje su se nakon oficijelnog dela nadmetale u kuglanju. Oboreno je preko 500 čunjeva, a svaki čunj vrednuje sa hiljadu dinara.
Za potrebe ove akcije štampane su majice i kačketi i urađen promo material, zahvaljujući donacijama i pomoći štamparija “Anbora” i “DPC” i  firmi “Top kap” i “Medoni”. 

Ni ovog meseca nije izostala materijalna pomoć našem udruženju. Novčane donacije stigle su nam od:
-    SP “Lasta” iz Beograda,
-    “VICTORIA GROUP” iz  Novog Sada,
-    Privrednog društva “Rollo the” iz Jagodine i
-    Preduzeća “Klima” iz Smedereva.
Svim donatorima i učesnicima u akciji članovi udruženja od sveg srca zahvaljuju.