Baner

Korak po korak - dan prvi

Nećemo brojati korake, kao što nismo ni prošle godine kilometre. Možda je bolje da brojimo dane koje ću provesti u putu do Svete Gore i Manastira Hilandar.

DAN PRVI

Sve teče po planu, prešao sam nekih 37-38 km i nalazim u Sremskoj Mitrovici. Smestio sam se kod Željka Graovca, prijatelja i kolege iz udruženja građana - rekreativnih biciklista „VeloArt“ Sombor, koji je i jutros bio u Šidu a i dočekao me na ulasku u Mitrovicu.

Teško je bilo šta reći za današnji dan. Onaj osećaj pozitivne treme i dalje traje. Jutros na ispraćaju skupilo se mnogo dragih ljudi, brzo je prošlo ta dva sata, i kao i prošli put, kada sam išao za Peking, jedva sam čekao da krenem.

Ali kako sam još u „svom“ kraju, čini mi se na svakih par kilometara bi naišao neko poznat i svirnuo i mahnuo u znak pozdrava.
Zbog bezbednosti, pešačim suprotnom stranom puta, u susret vozilima i ono što mi je nekako „problem“ su neuređene površine pored samog puta. Trava je velika pa bukvalno ne vidim gde stajem kada moram da se sklonim sa puta, posebno u mimoilaženju vozila. Iskreno imam i neki mali strah da ne stanem nezgodno i ne povredim nogu, ali nadam se da će to sve proći za dan dva, kada uhvatim svoj ritam i kada budemo sami, ja i put.

Za kraj, hteo bih da se zahvalim prvo svojoj porodici a onda prijateljima koji su mi pomogli da krenem u realizaciju ovog poduhvata, svojim sugrađanima iz Šida, prijateljima iz Srpskog Miletića, koji su danas došli da me isprate, kolegama iz VeloArt Sombor, predstavnicima udruženja Uvek sa decom, kolegama biciklistima, predstavnicima medija kao i svima onima koji su mi putem društvenih mreža poslali poruke podrške.

Nije ovo samo moj poduhvat, ovo je zajednički poduhvat svih nas, koji imamo otvoreno srce prema mališanima obolelim od raka koji se leče na institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Svako na svoj način, zajedno, makar i simboličnim slanjem SMSa, možemo im pomoći, dati snage da istraju u svojoj borbi protiv bolesti.
Verujte mi da su mi, trenuci provedeni sa njima, njihovi osmesi, i energija koja zrači iz njih, najveći podstrek i snaga da istrajem na putu.
Koliko danas, telefone u ruke, pošaljite SMS sa tekstom 7175 na broj 7175 i sa simboličnih 100 dinara daćete doprinos u izlečenju naših malih a velikih heroja.

IDEMO DALJE

Korak po korak – Uvek sa decom

korak po korak 1

korak po korak 2

korak po korak 3

korak po korak 4

korak po korak 5

korak po korak 6

korak po korak 7

korak po korak 8

korak po korak 9

korak po korak 10

korak po korak 11

korak po korak 12

korak po korak 13

korak po korak 14

korak po korak 15

korak po korak 16

korak po korak 17

korak po korak 18