Baner

KONKURS ZA DEDA MRAZA - Nešto šuška, šta to šuška?

KONKURS ZA DEDA MRAZA - Nešto šuška, šta to šuška? | sadecom.civicatalyst.org

 

"Volontiraj- Uradi ono što možeš,onim što imaš,tu gde jesi."

alt

Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka, a da bi malim borcima i njihovim porodicama olakšali teške dane i pomogli u ostvarivanju svojih snova zajedno sa opštinom Vračar organizujemo završni muzičko sportski događaj pod nazivom “Volontiraj-Uradi ono što možeš,onim što imaš, tu gde jesi!”.

Događaj je zakazan za 15.10.2023 (nedelja), u Čuburskom parku sa početkom u 11h i trajeće do 13h.

Volontiranjem se razvijaju važne životne veštine i vrednosti, koje su nam kao ljudskim bićima neophodna kad odrastemo, da budemo odgovorni u izvršavanju zadataka, da se dobro snalazimo u okolnostima oko nas, da se slažemo sa drugima.

Ovaj događaj ima za cilj da se mladi kroz volonterski rad uključe u programe razvoja zajednice koja pruža podršku deci oboleloj od raka.

Na programu će se pored muzičkog programa i sportskih aktivnosti naći i dramska sekcija sa interaktivnim skečom, u kojem će i publika biti uključena. Crveni Krst Vračar pokazaće nam pokazne vežbe. Za naše najmlađe posetioce biće organizovane likovna radionica i Magična Azbuka.

Događaj je i humanitarnog karaktera gde građani mogu donirati sredstva u humanitarne kutije.

 

Nije boks -Bicikl je

Ne postoji mala i velika podrška, svaka je jako bitna jer tako zajedno stvaramo društvo u kome mislimo jedni na druge.

               Budite uz decu obolelu od raka, podržite akciju Nije boks-Bicikl je!

Marko Nikolić ,profesionalni bokser, ali i veliki dobročinitelj i prijatelj ,krenuo je sa svojim prijateljima Srđanom Veličkovićem

i Mladenom Mlladenovićem u avanturu biciklom od Beograda do Ostroga , 13 augusta 2023 godine u 9h iz Hrama Svetog Jovana Vladimira -Medak.

Cilj avanture jeste želja da se vožnjom bicikla ukaže na potrebu konstantne podrške deci oboleloj od raka.

Sredstva koja budu sakupljena biće usmerena na Roditeljski kutak i projekat „Da moja kosa bude tvoja kosa“.

Roditeljski kutak je mesto za besplatan boravak dece sa roditeljima koji dolaze na lečenje, a žive van Beograda. Boravkom u roditeljskom kutku porodicama je omogućeno da ne brinu o mestu boravka i finansijama, već mogu potpuno da se posvete lečenju deteta.U protekle četiri godine u kutku je boravilo osamdeset petero dece sa roditeljima i tu su im obezbeđeni svi uslovi za udoban i prijatan boravak.

Projekat „Da moja kosa bude tvoja kosa“ osmišljen je sa ciljem da se naprave perike od prirodne, donirane kose za decu koja usled medicinskog tretmana ostaju bez kose. Perike vraćaju samopouzdanje i osećaj identiteta deci koja su izgubila kosu, Svaka devojčica koja je dobila periku izašla je iz udruženja nasmejana. Do sada je izrađeno 60 perika, a za izradu narednih neophodna su dodatna novčana sredstva.

Možete donirati uplatom na račun udruženja „Uvek sa decom „ 265-1610310004281-79, sa pozivom na broj ,Nije boks -Bicikl je!

Možete poslati i humanitarni SMS 7175 na 7175 , cena poruke je 100 dinara za sva tri operatera ili putem PayPala : Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Svaka pomoć je značajna i  dovoljna jer nijedna porodica ne zaslužuje da izgubi imovinu, bankrotira ili oostane osiromašena kada se dete razboli

 

Polazak za Ostrog