Baner

Projekcioni tragač vena je predat pedijatrijskom odeljenju na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije

Predajom prvog aparata u Srbiji za vizualizaciju vena omogućeno je lakše traženje vena i umanjuje deci bolnove prilikom „bockanja“.

Lečenje citostaticima oštećuje i dovodi do krtosti krvnih sudova, zato medicinsko osoblje decu bodu po više ili nekoliko desetina puta kako bi im plasirali iglu i započeli ili nastavili sa terapijom.

Možemo samo da zamislimo koliko je to bolno i teško za sve, deca plaču, a one one su potpuno mokre od stresa i sa suzama u očima.Neretko se promeni po nekoliko sestara da bi igla konačno bila postavljena.

Sada će svima biti olakšano,jer će one moći vizualizacijom da vide koja je vena u najboljem stanju, a samim tim i deca sa manje bolova i plača.

 

Predaja Projekcionog tragaca vena 1

 

Predaja Projekcionog tragaca vena 2

 

Predaja Projekcionog tragaca vena 3

 

Donacija bolnici - jastuci

Gospodin Milutin Topalović, vlasnik firme TIN MADRACI doo iz Preljine je na inicijativu tate, našeg Nemanje, Marka Jovaševića donirao 18 jastuka za odeljenje dečije onkologije. Uvek sa decom se zahvaljuje na pomoći i donaciji koja će deci na odeljenju boravak na lečenju učiniti udobnijim.

 

jastuci

 

Donacija bolnici - fotelje

Dragi naši, imamo još jednu veliku vest za sve roditelje koji su uz svoju decu na onkologiji IORS-a, nove fotelje u izolacionom bloku. Uz veliku i svesrdnu pomoć u donaciji grupe za SPEKOF i studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Naša zahvalnost je bezgranična a još jedan veliki problem je uspešno rešen. Nadamo se dragi naši, mame i tate, da ćemo Vam bar malo olakšati teške trenutke koje provodite uz decu tokom oporavka u izolaciji.

 

fotelja1

 

fotelja3

 

fotelja4

 

fotelja5

 

fotelja6

 

fotelja7

 

Donacija bolnici - kolica

Zahvaljujemo se humanitarnoj organizaciji InHelp na donaciji kolica za dečije odeljenje IORSa.

kolica1

 

kolica2

 

Pomoć u opermanju odeljenja

Pomogli smo da se skupe sredstva za renoviranje dečijeg odeljenja pri Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Od novog poda i osvetljenja, do klime i kutka u čekaonici.

 

saradnja-sa-odeljenjem 01 pod

 

saradnja-sa-odeljenjem 02 osvetljenje

 

saradnja-sa-odeljenjem 03 plakar-za-roditelje

 

saradnja-sa-odeljenjem 04 kutak-u-cekaonici

 

saradnja-sa-odeljenjem 05 terasa-za-kratki-predah

 

saradnja-sa-odeljenjem 06 polica-u-igraonici

 

saradnja-sa-odeljenjem 07 klima-na-odeljenju

 

saradnja-sa-odeljenjem 08 ulazna-vrata