Baner

Poseta onkologiji pred Uskrs

Napravili smo mali uvod za ono što je sledilo kasnije, odlazak na dečiju onkologiju IORS-a, Beograd. Uz ogromnu pomoć Ivana Petrovića koji je obezbedio uskršnja jaja, Zlatiborca koji je donirao suhomesnate prozvode za naše drage roditelje, fenomenalnu čokoladnu tortu Malog princa, ketering i medenjake iz Mrvice postavili smo praznične stolove. Ostalo nam je da sačekamo goste koji su ubrzo stigli i zabava je mogla da počne. Naši stalni pomagači glumci Aleksandar Radojičić i Uroš Jovičić su dobili pojačanje u vidu najboljeg klovna na svetu, Šašavka.

Smeh i šale su letele na sve strane a baloni su se pretvarali u cvetove, krune za princeze i kraljeve, male labudove, puške i još svašta nešto samo da bi izmamili osmehe na lica naših najdražih drugara.

Slike vam mogu dočarati samo mali deo sjajne atmosfere i nadamo se da su svi uživali onoliko koliko smo mi.

Svi vi dragi naši prijatelji koji nas pratite možete pomoći slanjem SMS 7175 na 7175 i omogućiti našoj deci još mnogo ovako divnih trenutaka.

 

deca1

deca2

dete1

glumci2

glumci3

glumci4

jajasuvo

medenjaci

pokloni

sasavko

stopostavljen

torta uskrs2019

 

Zvezda na onkologiji

Međunarodni dan fudbala i prijateljstva je i ove godine obeležen posetom podmlatka Crvene zvezde. Dečaci i devojčice fudbaleri su posetili dečiju onkologiju na IORS u Beogradu, podelili poklone i kao posebno obeležje razmenjivali narukvice prijateljstva sa našim drugarima. Mladim fudbalerima je društvo pravio i golman C.Zvezde Milan Borjan. Fudbaleri su nakon slikanja u vrtiću obišli odeljenje dečije onkologije i podelili poklone deci po sobama. Hvala klubu Crvena Zvezda i agenciji Providence koja je bila inicijator ove posete. Hvala vam što ste još jednom učinili da svakodnevica bar na neko vreme bude drugačija. Pozivamo sve vas koji želite da nas podržite, možete da pošaljete SMS 7175 na 7175 ili uplatite donaciju na naš račun kod Raiffeisenbank broj 265161031000428179.

Zvezdin članak o poseti
http://www.crvenazvezdafk.com/sr/vest/8388/Zvezda-posetila-Institut-za-onkologiju

zvezda1

zvezda2

zvezda3

zvezda4

zvezda5

zvezda6

 

Zahvlanica

Dragi naši prijatelji,

Naša misija podrazumeva pružanje podrške i pomoći deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima. Trudimo se da budemo prisutni u bolničkim danima herojskih porodica, da ulepšamo deci njihovo bolničko okruženje, da ih nasmejemo i obradujemo poklonima, a roditeljima se trudimo da pružimo razumevanje prijatelja i naš Roditeljski kutak.


Ovom prilikom bi želeli da se zahvalimo na poverenju koje ste nam ukazali uputivši donaciju našem projektu Roditeljskog kutka. Vi ste ti koji omogućujete roditeljima i deci da tokom zračenja borave u udobnom smeštaju umesto u bolnici, Vi ste ti koji omogućujete da roditelji bez poznanika i podrške u ovom našem lepom gradu dobiju podršku i jastuk pod glavom dok im na odeljenju leži srce. Vi ste ti koji porodicama pomažete da se ojačani uhvate u koštac sa onkološkom borbom. Vi ste ti koji omogućujete da mi osetimo radost kad čujemo da deca smatraju da se vraćaju „kući“ u naš Roditeljski kutak, a mi smo ti da ga održavamo i da mu dajemo osećaj doma.


Vaš i naš partner u podršci Roditeljskom kutku jeste i savetodavna organizacija Catalyst Balkans koja je preko njihove platforme donacije.rs sa nama pokrenula akciju prikupljanja novca 15. Februara ove godine i od srca im se zahvaljujemo.


Svi mi smo uspeli da prikupimo sredstva kojima ćemo moći da pružamo dom u Roditeljskom kutku narednih godinu dana. Sledećih godinu dana koračajte kroz ovaj svet znajući da ste dali ogroman doprinos velikoj borbi naših heroja. U ime sve dece obolele od raka koja se leče na IORS u Beogradu i u ime njihovih roditelja, u ime naših članova i u svoje lično ime,

PREDSEDNIK UDRUŽENJA
Mileva Ličina

 
Strana 1 od 3