Baner

Hvala Vam što ste uz nas!

Kroz 28 godina postojanja Uvek sa decom je prolazilo kroz razne faze razvijanja i napredovanja. Svo to vreme saradnja sa medijima je bila od najvećeg značaja, kao podrška našim naporima da se za potrebe dece obolele od raka čuje na nivou cele zajednice. Uvek smo nailazili na pozitivne reakcije i rezultati su vidljivi, a najviše se ogledaju u tome što smo našoj deci i roditeljima uspeli da omogućimo mesto na kom mogu bezbrižno da borave dok su na terapijama.

Naše iskustvo se potvrdilo i ovaj put kad smo Vam se obratili za podršku tokom putovanja Ivana Mladenovića, KORAK PO KORAK, kroz zemlju. Izašli ste nam u susret i vrlo profesionalno izveštavali o Ivanovom pohodu od Šida do Hilandara. Dozvolite nam da Vam se zahvalimo od sveg srca na ustupanju prostora našoj zajedničkoj akciji i vremenu koje ste uložili da bi se ovaj hvale vredan projekat prikazao na pravi način, toplo i humano.Ovim putem želimo da našu zahvalnost izrazimo medijskim kućama RTS, TV Prva, TV Valjevo Plus, TV Lav, RT Kruševac, TV Belle Amie, TV Leskovac, TV Vranje, Novosti, TV KCN, Blic. Nadamo se da ćete i u budućim projektima Uvek sa decom naći mesto za nas i na taj način nam omogućiti da napredujemo i budemo još spremniji da i dalje pomažemo našim dragim mališanima i njihovim roditeljima.

 

Korak po korak - Valjevo

Valjevo je došlo na red na Ivanovom putovanju. Grad prepun istorije je dodao još jednu priču na stranice svog postojanja. Hvala svima koji su pomagali, pomažu ili će pomagati Ivanu na pešačenju do Hilandara na koje se uputio. Nestrpljivo čekamo potpun izveštaj i još jedan lep opis ovog dana kojima nas Ivan, iako umoran uvek obraduje. Sledeći grad kroz koji će Ivan proći je Ljig i molimo sve vas koji ste u mogućnosti da ga dočekate, pružite mu gostoprimstvo i mesto gde će se odmoriti. Ovakvi poduhvati zaslužuju pomoć svih nas koji živimo zajedno pod ovim našim delom plavog neba. Javite se nama u udruženje ili Ivanu lično, a svoju podršku možete iskazati i slanjem SMS 7175 na 7175, na taj način pomažete našim drugarima na onkologiji a Ivanu dajte snage da izdrži napore ovog poduhvata.

 

korak po korak 1

korak po korak 2

 

Korak po korak - dan prvi

Nećemo brojati korake, kao što nismo ni prošle godine kilometre. Možda je bolje da brojimo dane koje ću provesti u putu do Svete Gore i Manastira Hilandar.

DAN PRVI

Sve teče po planu, prešao sam nekih 37-38 km i nalazim u Sremskoj Mitrovici. Smestio sam se kod Željka Graovca, prijatelja i kolege iz udruženja građana - rekreativnih biciklista „VeloArt“ Sombor, koji je i jutros bio u Šidu a i dočekao me na ulasku u Mitrovicu.

Teško je bilo šta reći za današnji dan. Onaj osećaj pozitivne treme i dalje traje. Jutros na ispraćaju skupilo se mnogo dragih ljudi, brzo je prošlo ta dva sata, i kao i prošli put, kada sam išao za Peking, jedva sam čekao da krenem.

Ali kako sam još u „svom“ kraju, čini mi se na svakih par kilometara bi naišao neko poznat i svirnuo i mahnuo u znak pozdrava.
Zbog bezbednosti, pešačim suprotnom stranom puta, u susret vozilima i ono što mi je nekako „problem“ su neuređene površine pored samog puta. Trava je velika pa bukvalno ne vidim gde stajem kada moram da se sklonim sa puta, posebno u mimoilaženju vozila. Iskreno imam i neki mali strah da ne stanem nezgodno i ne povredim nogu, ali nadam se da će to sve proći za dan dva, kada uhvatim svoj ritam i kada budemo sami, ja i put.

Za kraj, hteo bih da se zahvalim prvo svojoj porodici a onda prijateljima koji su mi pomogli da krenem u realizaciju ovog poduhvata, svojim sugrađanima iz Šida, prijateljima iz Srpskog Miletića, koji su danas došli da me isprate, kolegama iz VeloArt Sombor, predstavnicima udruženja Uvek sa decom, kolegama biciklistima, predstavnicima medija kao i svima onima koji su mi putem društvenih mreža poslali poruke podrške.

Nije ovo samo moj poduhvat, ovo je zajednički poduhvat svih nas, koji imamo otvoreno srce prema mališanima obolelim od raka koji se leče na institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Svako na svoj način, zajedno, makar i simboličnim slanjem SMSa, možemo im pomoći, dati snage da istraju u svojoj borbi protiv bolesti.
Verujte mi da su mi, trenuci provedeni sa njima, njihovi osmesi, i energija koja zrači iz njih, najveći podstrek i snaga da istrajem na putu.
Koliko danas, telefone u ruke, pošaljite SMS sa tekstom 7175 na broj 7175 i sa simboličnih 100 dinara daćete doprinos u izlečenju naših malih a velikih heroja.

IDEMO DALJE

Korak po korak – Uvek sa decom

korak po korak 1

korak po korak 2

korak po korak 3

korak po korak 4

korak po korak 5

korak po korak 6

korak po korak 7

korak po korak 8

korak po korak 9

korak po korak 10

korak po korak 11

korak po korak 12

korak po korak 13

korak po korak 14

korak po korak 15

korak po korak 16

korak po korak 17

korak po korak 18